Return to Content

CRYSTAL CASTLES (CAN)

De med god Hove-hukommelse vil kanskje huske at Crystal Castles allerede var på Tromøya i 2008. Eller det vil si: den mannlige halvdelen av den kanadiske duoen var på Tromøya. Vokalist og frontfigur Alice Glass lå nemlig syk igjen på hotellrommet i Arendal, mens Ethan Kath gjorde jobben som DJ på Flekken. Til stor skuffelse for alle oss som hadde gledet oss til konsert (han var veldig bra DJ altså, det vakke det!). Uansett: Litt ekstra stas å endelig kunne få drømmen om Crystal Castles-konsert oppfylt, også fordi bandet selv ved flere anledninger har sagt at de ønsker å komme tilbake!

Nylig ga duoen ut sitt tredje album, ganske enkelt kalt III, til storslagne anmeldelser i internasjonal presse. Albumet viderefører på mange måter gruppas helt unike sound. Iskalde elektroniske lo-fi-bakgrunner med Glass’ karakteristiske stemme messende over. Crystal Catles har vært med å definere elektronisk musikk siden de oppstarten i 2004 og mange artister må nok innrømme å ha blitt inspirert av dem i løpet av det siste tiåret.

Live er bandet en kaotisk/anarkistisk opplevelse der man sjeldent kan forutse hva man får servert. Alice Glass er en fantastisk scenepersonlighet, med Ethan Kath godt gjemt under hetta bak synthene. Det hviler en aura rundt Crytal Castles mange misunner dem – en aura av kulhet og ekte artistisk integritet. Velkommen tilbake, får en kanskje si.

HOVESCENEN, TORSDAG 4. JULI KL. 20.00

 

 

 

 

november 20, 2012

Legg til kommentar: