Return to Content

THE LUMINEERS (US)

Med kun to halvfulle kofferter skittentøy og en liten haug musikkinstrumenter forlot Wesley Schulz og Jeremiah Fraites hjemsbyen sin i New Jersey og satte ut på eventyr. Destinasjon: Denver, Colorado. Mål: ingen aning! Vel framme plasserte de en annonse på den amerikanske varianten av finn.no og vips var også cellisten Neyla Pekarek på plass. The Lumineers var født. Veien til The Lumineers suksess har kanskje vært krøllete, men desto mer fortjent.

Få andre band spiller nemlig med hjertet like mye uten på skjorta som The Lumineers. Deres no-bullshit indie-folk treffer lytterene rett i nervesystemet og besitter det viktigste av alt: sjel. Da de i fjor slapp sitt selvtitulerte debutalbum var forventningene nøkterne, men frontet av den smittsomme singelen «Ho Hey» (på et tidspunkt den mest spilte sangen på Spotify i USA) gikk ryktet om The Lumineers som ild i præriegress. Albumet peaket på en andreplass på Billboard-lista og gjorde bandet verdenskjente.

I desember ble bandet nominert til 2 Grammypriser og om 9 dager får vi svaret på om de når helt opp. Uansett: nyheten om at The Lumineers vil komme på Hove-besøk er mer enn god nok grunn til en liten allsang. Ho Hey!

 

 

februar 1, 2013

Legg til kommentar: