Return to Content

JAKE BUGG (UK)

Det skal vanskelig la seg gjøre å ikke la seg rive med av Jake Bugg. Den karismatiske 18-åringen fra drabantbyen Clifton utenfor Nottingham i England (en av Europas største!) har det meste gående for seg. Smått geniale melodier, tekster som treffer rett i hjertet og en oppriktighet få andre artister kan skilte med. Jake Bugg har tatt verden med storm.

18 år gamle Bugg gikk rett til topps på de britiske hitlistene da han i oktober ga ut sitt selvtitulerte debutalbum, han har turnert i USA med Noel Gallagher og varmet opp for The Stone Roses og Lana Del Rey. Jake Bugg er utnevnt som motmedisinen til plastikk-pop, og har musikalsk blitt sammenlignet med storheter som Bob Dylan, Donovan og Johnny Cash.

Selv hevder han å ha vært uinteressert i musikk helt til han oppdaget Don McLean gjennom en episode av The Simpsons. Med sine røtter i den engelske arbeiderklassen har Bugg høstet mange lovord for sine realistiske tekster fra de gråeste delene av de britiske øyer, og den engelske avisen The Guardian skrev at sangene hans «nail the feeling of being young in 2012.»

 

 

 

 

februar 19, 2013

Legg til kommentar: