Return to Content

PARQUET COURTS (US)

Hva er vel bedre enn å starte mandagen med litt real punk-rock? I dag er det nemlig klart at Parquet Courts kommer til Hove. Med et arsenal av attitude, tekster og fengende låter (som regel ikke lengre enn to minutter). Bandet graver dypt i skattekistene til Jonathan Richman & The Modern Lovers, Velvet Underground og engelske punkband som The Buzzcocks, pluss at man fint kan ane en tøtsj av andre New Yorkere som The Strokes og Television, men låter for all del ikke gammeldagse. Parquet Courts er noe av det friskeste vi har hørt på lenge.

Parquet Courts har sine røtter i Texas, men fikk for alvor sving på ting etter å ha flyttet til Brooklyn i 2011. Debutalbumet American Specialties ble kun gitt ut på et limitert antall kassetter(!), men utstrakt turnering og full-lengderen Light Up Gold (den går til og med an å høre på Spotify, altså!) gjorde bandet kjente også utenfor hjemkvartalet i Brooklyn.

Etter utgivelsen lå bandet med en svimlende 92 % på Metacritic (et nettsted som regner ut gjennomsnitskarakterene på alle plateanmeldelser). Det betyr nesten 10/10 det. I samtlige anmeldelser! Snakker vi rekord? Det er duket for liv og røre når Parquet Courts går på scenen på Hove i sommer…

Sjekk bandets blogg her.

 

 

 

 

 

mars 4, 2013

Legg til kommentar: