Roskildefestivalen, hva med ferie lørdag 29. juni til søndag 6. juli 2019?

Roskildefestivalen
Det er blitt ganske vanlig blant festivalglade nordmenn å reise til Danmarks største festival Roskilde som blir arrangert på øya Sjælland i Danmark. Festivalen er den største i Norden og nest største i Europa. Området arrangementet foregår på dekker et jordbruksareal på over en million kvadratmeter. Av dette tar de kompakte teltbyene opp mest arealplass med godt over 750 000 kvadratmeter. Roskildefestivalen, aftermovie…

Artister

Siden festivalen er så stor er det hvert år knyttet stor interesse for hvem det er som skal opptre. De som er heldige nok til å ta turen i juni-juli neste år fåren unik mulighet til å ta imot et bredt spekter av musikalske sjangere. Den endelige plakaten neste år kommer til å inneholde omkring 180 artister, og det blir det fortløpende annonsert hvem som skal underholde der. En av hip-hopens mest aktuelle superstjerner Travis Scott er klar. Scott får selskap av blant andre metal-legenden Testament, indie-favoritten Julia Holter, Finlands pop-komet Alma og r&b-artisten Tirzah.

Inngang?

Musikken blir spilt på færre dager enn festivalen pågår. Det er to forskjellige billettyper. Det ene er festivalpass som gjelder på bo-området fra lørdag 29. juni til søndagen uken etter. Prisen for denne type billett er 2100 (uten avgift) danske kroner.  Hvis du ikke vil bo på festivalområdet over en uke er det mulig å kjøpe dagspass. Disse koster 1050 danske kroner og gjelder i 24 timer fra klokken 8.00. Salget av billetter har allerede startet, og det er viktig å huske på at billettsvindel er blitt noe som alle festivaler har opplevd som en økende trend. Det anbefales derfor alltid å kjøpe billettene gjennom de offisielle kanalene. Dette gjør du via Ticketmaster sine danske sider. Hvis du søker etter festivalen på deres norske sider blir du automatisk sendt over dit. Bakmenn tjener millioner på å lure folk til å kjøpe falske billetter til konserter, festivaler og andre arrangement.  Dersom du kjøper en billett utenfor offisielle kanaler må du huske på at e-billetter kan printes og selges mange ganger. Det er kun den første strekkoden som blir scannet som slipper inn. For å unngå at du treffer på en svindler med forfalskede billetter så har Roskilde og dansk Ticketmaster den tjenesten at man kan sette seg på venteliste til utsolgte dager med artister som du ønsker å være på konserten til. Festivalen har ikke ansvar for billettene hvis du har kjøpt dem feil og pengene blir ikke tilbakebetalt selv om billetten ser ekte ut.

Alternativ inngang?

Festival er ofte et dyrt prosjekt å besøke. I tillegg til inngangbilletten må du betale for bosted enten det er på hotell eller i et telt. Du må heller ikke glemme at det gjerne er stive priser for mat og drikke. Derfor kan man tenke på alternative metoder for å oppleve festivalen. En måte å komme inn kan være å melde seg som frivillig. Roskildefestivalen blir stort sett driftet av frivillige medhjelpere siden arrangøren Roskilde Foundation skal ifølge formålsparagrafene spre humanisme. Alle vakter skal ha fire vakter på åtte timer. Vaktplanen blir satt opp slik at du får med deg dine musikalske ønsker. Hvis det å være frivillig virker spennende så har disse også noen private fordeler hvor du blant annet får et festivalarmbånd som gir adgang til festivalen alle dagene.